Presence by Art är utvecklat av aktiva konstnärer, mindfulness- och yogalärare med flera årserfarenhet av undervisning och konstnärlig verksamhet.

Under åren vi har arbetat med teater, dans, färg och form har vi mött många som längtat efter att få skapa, vara kreativa men samtidigt slippa krav på prestation och resultat. 

Vi har också liknade upplevelser av glädje och välmående hos de som vi undervisat och arbetet med. 

Med vår kunskap om och erfarenhet av yoga och mindfullness analyserade vi vad det berodde på och såg att kreativa upplevelser ger mycket av det som yoga och mindfulness vill uppnå - ökad förmåga att fokusera, sinnesfrid, välmående och inre harmoni. 

Kunde vi skapa en lättillgänglig metod, en träningsmetod som kunde nå flera och bli ett nytt alternativ till ökad hälsa? En lustfylld stärkande metod som gav det vi upplevt tidigare? 

Vi bjöd in grupper, testade, utvärderade och provade igen, Utvecklade en metodik, spånade på namn och läste och studera forskning rapporter som stärkte våra teorier.

Så föddes Presence by Art - en lättillgänglig metod och träningsform för alla som vill uppnå harmoni och glädje genom närvaro och kreativitet.

Grundare av metoden är:

Lisette Boman

Lisette är regissör och konstnär. Lektor i visuellt berättande med lång erfarenhet av undervisning. Hon har skrivit och regisserat filmer och teater samt deltagit med egen konst i ett flertal konstutställningar. Lisette är certifierad yogalärare i tradition av TKV Krishnamacharya.

Eva Modin

Eva är teaterlärare, regissör, utbildad vid Scuola di Teatero di Bologna. Hon har lång erfarenhet av undervisning och har satt upp ett 30-tal teaterproduktioner. Eva har en bred kunskap inom kulturområdet, främst teater. Eva är utbildad rosenterapeut vid Axelssons. 

Malin Frisk

Malin är utbildad danslärare vid bl.a. Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. Hon har under flera år arbetat med dansundervisning samt frilansat som koreograf och dansare med bl.a. Glada Hudik teatern. Malin är utbildad mindfulnessinstruktör via Mindfulnescenter.

Idag ägs och utvecklas Presence by Art  av Lisette Boman / Filibom AB 

Presence by Art  är ett komplement till traditionella friskvårdsaktiviteter och ett alternativ för de som lider av stress, psykisk ohälsa eller de som bara vill hitta tillbaka till sin kreativitet.

Målet med Presence by Art är att skapa hälsa och glädje för alla och bidra till att uppfylla de globala målen för hållbar utveckling.

Skapa hälsa och glädje med Presence by Art